PLEN
Przypomnij hasło Rejestracja

Inne

Puder Tanaka

Właściwości:

Zastosowanie:

pielęgnacja twarzy, pielęgnacja ciała

Certyfikaty:

Tanaka jest małym drzewem zlokalizowanym głównie w tropikalnym obszarze pólnocno-centralnej Birmy. Jest czczona i chroniona przez lokalną społeczność z powodu jej tradycyjnego użycia. Kwiaty i liście mają zastosowanie w medycynie, w okładach przeciwko zapaleniom skórnym.
Drewno Tanaki znajduje zastosowanie w kosmetykach. Pierwsze trzy metry pnia są używane do otrzymywania pudru o właściwościach antyperspiracyjnych.

Skład surowca:
Puder Tanaka otrzymywany z drewna
Granulacja: 80% < 50 μm

Działanie
Puder Tanaka znajduje zastosowanie w kosmetykach ze względu na swoje działanie antyperspiracyjne. Posiada ponadto właściwości przeciwbakteryjne i ściągające, co wzmacnia jego użycie jako antyperspirantu.

Puder Tanaka przyczynia się do:
- absorbcji potu i sebum
- matowienia powierzchni skóry
- nadawania miękkości i jedwabistości skórze
- zwężania porów
- oczyszczania skóry

Puder Tanaka polecany jest do:
- dezodorantów
- maseczek do twarzy
- pudrów, różów
- kosmetyków matujących dla skóry tłustej